Lens Sepeti https://lenssepeti.com.tr Tue, 31 Jan 2023 13:18:11 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.2 https://lenssepeti.com.tr/wp-content/uploads/2023/01/Screenshot-46x46.png Lens Sepeti https://lenssepeti.com.tr 32 32 Lens Nasıl Çıkarılır? https://lenssepeti.com.tr/lens-nasil-cikarilir/ https://lenssepeti.com.tr/lens-nasil-cikarilir/#respond Tue, 31 Jan 2023 13:18:11 +0000 https://lenssepeti.com.tr/?p=19022 Lens çıkarırken izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir.
  1. Lenslerinizi çıkarırken öncelikle toz ve kir kalıntılarından temizlemek için ellerinizi yıkayın ve kurulayın.
  2. Lensin gözünüzün ortasında olduğundan emin olun. Bulanık görüyorsanız lensiniz doğru yerde değildir. Aynada lensinizi parmağınız ile ortalayın.
  3. Alt göz kapağınızı aşağı doğru çekin.
  4. Göz kapağınızı aşağı doğru çekili olduğu durumda parmağınızı lensin altına koyun ve gözün beyaz kısmına doğru kaydırın.
  5. Lensi yavaşça baş parmağınız ve işaret parmağınızın arasına sıkıştırın ve çekin.

Önce sağ ya da sol gözünüzdeki lensi çıkarmayı alışkanlık haline getirin. Böylece karıştırmazsınız.

 

]]>
https://lenssepeti.com.tr/lens-nasil-cikarilir/feed/ 0
Lens Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler https://lenssepeti.com.tr/lens-kullanirken-dikkat-edilmesi-gerekenler/ https://lenssepeti.com.tr/lens-kullanirken-dikkat-edilmesi-gerekenler/#respond Tue, 31 Jan 2023 13:16:00 +0000 https://lenssepeti.com.tr/?p=19018 Kontakt lensler doğru takıldığında göz bozukluklarını düzeltme açısından mükemmel, sağlıklı, konforlu ve kullanışlı bir seçenek sunarlar. Her kullanıcı, görsel sağlığının herhangi bir riske maruz kalmaması için kullanımı, kullanımı ve bakımı ile ilgili bir dizi temel kuralı akılda tutmalıdır.

  1. Tüm kontakt lensler, bireyselleştirilmiş adaptasyonun sıhhi maddeleridir. Bu nedenle kullanıcı, lenslerini satın almadan önce, diğerlerinin yanı sıra veri alımını, tolerans ve adaptasyon testlerini, fizyolojik testleri ve seçim kontrollerini kişisel olarak gerçekleştirmek için her zaman bir gözlükçü-optometriste gitmelidir.
  2. Hiçbir kontakt lens modeli diğeriyle aynı değildir. Profesyonel tarafından öngörülen modeli, parametreleri, markayı veya türü önceden danışmadan asla değiştirmeyin.
  3. Temizlik ve bakım çözümleri ve ürünleri kontakt lens tipleri için farklıdır. Farklı bileşime sahiptir ve farklı işlevleri yerine getirir. Her zaman profesyonelinizin önerdiği ürünleri ve çözümleri kullanın ve rızası olmadan bunları değiştirmeyin.
  4. Oküler metabolizma sürekli değişiyor. Kontakt lenslerinizi satın almadan ve değiştirmeden önce kullanım talimatlarına ve alınan programa kesinlikle uyun ve her zaman düzenli check-up randevularınıza ve profesyonel kontrolünüze katılın.
  5. Kontakt lens kullanımında asepsi, göz enfeksiyonlarından kaçınmak için esastır. Lenslerinizi kullanmadan önce daima ellerinizi sabunla iyice yıkayın, durulayın ve rüzgarda veya doku kalıntılarını veya tüy bırakmayan bir havlu veya bezle kurulayın.
  6. Kontakt lensler kaba bir plastik değildir. Hidrofilik veya hidrofobik radikallere ve spesifik fizikokimyasal ve fizyolojik özelliklere sahip biyo-uyumlu polimerlerdir. Kontakt lenslerinizi her zaman kontrol, depolama, sıcaklık, kayıt ve talep garantileriyle satın alın.
  7. Çoğu lens, göz problemlerini önlemek için kapsamlı klinik çalışmalar tarafından belirlenen ve onaylanan belirli bir süre için tek kullanımlık veya yenilenebilir. Kontakt lensleri asla üretici veya gözlükçü-optometristiniz tarafından belirtilenden daha uzun süre kullanmayın.
  8. Kontakt lensin saklandığı kasayı haftalık olarak temizleyin ve atın ve periyodik olarak yenileyin (ayda 1 kez önerilir). İçinde büyüyebilen ve ciddi enfeksiyonlara neden olabilen mikroorganizmalar ve bakteriler vardır.
  9. Her zaman tamamen boşaltın ve lens kutunuzun aseptizasyon solüsyonunu günlük olarak doldurun. Doldurmayın veya süresi dolmuş çözümler kullanmayın.
  10. Kontakt lenslerin sterilize edilmemiş nesnelerle, bakım kavanozlarının üst ucuyla, sabunlar, göz damlaları, kremler ve diğer kozmetik ürünlerle doğrudan temasından kaçının.
  11. Kişiselleştirilmiş bir tıbbi ürün olarak, kontakt lensleri asla başkalarıyla paylaşmamalıyız, bu ciddi göz enfeksiyonlarına yakalanma olasılığını artırır.
  12. Deniz suyuyla veya yüzme havuzlarıyla temas ettiğinde, enfeksiyonlara yol açan mikroplarla enfekte olabilirler, bu nedenle bunları bu amaçlar için kullanmamanız önerilir. Bu ortamlarda kullanımı vazgeçilmezse, koruyucu gözlük veya günlük tek kullanımlık lens kullanılması önerilir.

 

]]>
https://lenssepeti.com.tr/lens-kullanirken-dikkat-edilmesi-gerekenler/feed/ 0
Lens Sözlüğü https://lenssepeti.com.tr/lens-sozlugu/ https://lenssepeti.com.tr/lens-sozlugu/#respond Tue, 31 Jan 2023 11:50:51 +0000 https://lenssepeti.com.tr/?p=19014 Ambliyopi: Bebeklik ve çocukluk dönemlerinde ortaya çıkan anormal görsel gelişim nedeni ile oluşan görme keskinliğinin azalması durumudur. Göz tembelliği olarak da ifade edilir. Gözün normal bir şekilde kullanılmasını engelleyecek durumların ortaya çıkmasıdır.

Anizometropi: İki gözün ışık kırma gücünün farkı olmasını ifade eder. Örneğin bir göz miyop iken diğer ise hipetmetrop olabilmektedir.

Anterior Üveit: Gözün renkli kısmı ile komşu dokuların ve siliyer cisim olarak ifade edilen kısımda meydana gelen enflamasyon yani iltihaptır. Tedavi edilmemesi retinal ödem, katarakt ve glokoma neden olabilmektedir.

Aphakic Lens: Katarakt nedeni ile gözlerde lensin olmadığı durumlarda hastaların ihtiyacını karşılamak için kullanılan lenslerdir.

Asferik Lens: Sferik olmayan söz konusu lensler, astigmat sınırında olan ya da presbiyopi gelişen hastalarda kullanılır.

Astigmatizm: Korneanın düzgün olmamasından kaynaklanır. Gözde iki odak noktası oluşur ve bulanık görme sorunu meydana gelir.

Bifokal Lens: İki ya da daha fazla görme alanı bulunan lens çeşitleridir. Orta, yakın ve uzak nesneleri görmeye olanak tanır.

Blefaritis: Kirpik ve göz kapağının uzun süreli iltihabıdır.

Cmv Retiniti: Cmv bir virüstür. Cmv retinadaki hücrelere ulaştırdığında bu Cmv retiniti olur. AIDS’e bağlı ve gözde en fazla enfeksiyon yaratan sorundur.

Çok Amaçlı Solüsyonlar: Bu solüsyonlar kontakt lensler için kullanılır. Lenslerin durulanması, temizlenmesi ve saklanması için tercih edilir.

Değiştirme Programı: Kişilerin kontakt lenslerini değiştirmesi için gerekli süreyi belirler.

Depozitler: Göz yaşı filmi bileşenleri kontakt lenslerin üzerinde birikir. Buda sorunlara yol açar.

Derinlik Algısı: Nesnelerin birbirlerine göre uzaklıklarının algılanmasıdır.

Dezenfeksiyon Solüsyonu: Lenslerin yüzeyindeki bakterilerin yok edilmesini sağlar.

Diyabetik Retinopati: Diyabete bağlı gelişen göz hastalığıdır. Kılcal damarlara zarar vererek göz kaybına neden olabilir.

Emetropi: Gözde kırılma problemi olmaması durumudur. Yani göz sağlıklıdır.

Fotorefraktif Keratotomi: Ekzimer lazer ile göz kusurlarının düzeltilmesi işlemidir. Korneanın şeklinin değiştirildiği bir cerrahi operasyondur.

Gaz Geçirgen Sert Lensler: Yumuşak lenslerin kullanıldığı tüm alanlarda kullanılabilen lenslerdir. Silikon ya da floro silikon aktilat tabanlı maddelerden elde edilmektedir.

Glokom: Göz tansiyonunun göz sinirlerine zarar verecek şekilde yüksek olması durumunda oluşan körlüktür.

Görme Keskinliği: Işık ayrımı fonksiyonu, uzaysal ayrım fonksiyonu ve kesintili ışık ayrım fonksiyonlarından oluşur.

Göz Enfeksiyonları: Gözün içerisine bakteri, virüs ve mantar girmesi ile oluşan iltihap çeşididir.

Göz Tembelliği: Gözde bozukluk olmamasına rağmen görme yetisinin azaldığı durumdur. Optik cihazlar ile görme yetisinin düzeltilmesi mümkün değildir.

Günlük Kullan At Kontakt Lensler: Uyanıkken kullanılan ve gözden her çıkarıldığında atılması gereken lenslerdir.

Hidrofillik Polimerler: Su tutma özelliği bulunan polimerlerdir.

Hidrojen Peroksit Solüsyonu: Lensleri temizlemek, durulamak, saklamak ve dezenfekte etmek için kullanılan solüsyondur.

Hipermetropi: Yakını görememe durumudur.

Intraoküler Lens: Katarakt ameliyatı sırasında gözde kristal lens yerine konan plastik lenslerdir.

İris: Göz bebeğinin büyüklüğünü değiştiren ve göze giren ışık miktarını ayarlayan renkli kısımdır.

Katarakt: Göz içerisinde lensin bulanıklaşması olarak ifade edilir. Katarakt, ışığın lensten geçip gözün arkasında yer alan ve sinirleri geçiren tabakaya ulaşmasını engellemektedir. Bu da göz problemine neden olur.

Keratokonus: Gözün en kısmında yer alan kornanın incelmesi ile meydana gelen göz kusurudur.

Kişiye Özel Torik Kontakt Lens: Orta ve yüksek seviyede bulunan astigmat problemini düzeltmek için kişilerin Rx değerlerine göre üretilen lenslerdir.

Konvansiyonel Kontakt Lensler: 12 ay ya da göz uzmanının belirlediği süreye kadar kullanılan lenslerdir.

Konjonktivit: Pembe göz olarak da ifade edilir. Göz küresi ve göz kapağını nemlendiren enfeksiyondur.

Kontakt Lens: Korneaya tam oturacak biçimde tasarlanan plastik ve ince lens çeşitleridir.

Kornea: Göz bebeği ve gözün renkli kısmını örten en önemli saydam yüzeydir.

Korneal Distrofi: Korneanın anormal gelişimi sonucunda berraklık ve yapısal kusurların oluşmasıdır.

Kristal Lens: Gözlerde bulunan doğal lenstir.

Kuru Göz Sendromu: Gözlerde yeterince göz yaşı üretilememesi sonucunda oluşan durumdur.

Lasik: Laser Assisted in Situ Keratomileusis kelimelerinin baş harfleri olan kavram, lazer teknolojisi ile kornea şeklinin düzeltilmesini ifade etmektedir.

Miyop: Göz yuvarlığının uzun ya da korneanın sivri olduğu durumlarda ortaya çıkan bir göz sorunudur.

Monovizyon: Genellikle 40 yaş üzerinde presbiyopisi olan hastalara uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Multifokal Kontakt Lensler: Bifokal lens olarak da ifade edilen bu lensler iki ya da daha fazla görüş bölgesi içermektedir.

Oftalmolog: Göz hastalıkları alanında uzmanlaşan hekim.

Oksijen Geçirgenliği: Birim zaman belirtilen kontakt lens maddesinden göze doğru geçen oksijen miktarı olarak ifade edilir.

Optik Sinirler: Göz ile beyin arasında köprü oluşumu sağlayan duyu siniri.

Optisyen: Gözlük üretimini sağlayan ve kullanıcılara ulaştıran paramedikal uzman.

Pembe Göz: Göz küresi ve göz kapağını nemlendiren enfeksiyondur.

Periferal Görüş: Kişilerin düz baktıklarında doksan derece sağ ve soldaki olayları görmesidir.

Polimerler: Kontakt lenslerin gerçekleştirildiği plastikleri oluşturan özel maddeler.

Presbiyo: Yaşın ilerlemesine bağlı bir şekilde uzak ve yakındaki nesneleri görmek için şişip daralan göz içerisinde lensin elastiğini kaybetmesidir.

Progresif Lensler: Farklı çaplarda progresifleşen kırım gücü özelliğine sahip olan çok odaklı lens çeşitleridir.

Protein Depozitleri: Gözün doğal bir şekilde ürettiği atıklar.

Renk Körlüğü: Doğuştan ya da sonradan oluşan renkleri ayırt etme yeteneğinin bozukluğu. Genel olarak yeşil ve kırmızı ayırt edilmez.

Retina: Gözün arka tarafında bulunan sinir dokusudur.

Retinitis Pigmentoza: Retinanın ışığa duyarlı rod hücrelerine zarar verilen göz hastalığıdır.

Şaşılık: Gözlerine birbirine paralel olma durumunu kaybetmesidir. Göz kaslarının kuvvetlerindeki farklılık nedeni ile ortaya çıkar.

Sert Kontakt Lens: Bu lensler polimetil metakrilat maddesinden elde edilmektedir.

Sferik Aberasyon: Küresel yüzeyi bulunan optik öğe odaklarının farklı uzunluğa sahip olmasıdır.

Sferik Kontakt Lens: Hipermetrop ve miyopinin düzeltilmesi için kullanılan lenslerdir.

Snellen Tablosu: Görüşün test edilmesi için kullanılan tablodur.

Süresi Uzaltılmış Kontakt Lens: 1-7 gün arasında gece ve gündüz çıkarılmadan kullanılan lenslerdir.

Tek Kullanımlık Lensler: Uyanıkken kullanılan ve gözden her çıkarıldığında atılması gereken lenslerdir.

Terapötik Kontakt Lensler: Gözdeki yaraların iyileşmesini sağlamak için kullanılan lenslerdir.

Tonometri: Göz içerisindeki sıvı basıncının ölçülmesini sağlayan testtir.

Torik Kontakt Lens: Astigmat problemi olan gözlerde kullanılan lenslerdir.

Torna Kesim: Lenslerin arka yüzey geometrisinin işlendiği bir üretim tekniğidir.

Trifokal Lens: 3 farklı odağa sahip olan lenslerdir.

Tuzlu Lens Solüsyonu: Koruyucu içeriği bulunmayan solüsyon çeşididir.

Yaşa Bağlu makula Dejenerasyonu: Keskin görmeden sorumlu ve retina arkasında makulanın bozulmasının ifade eder.

Yumuşak Kontakt Lens: Hidrojel ya da silikon hidrojel olarak ifade edilen esnek plastik lenslerdir.

Axis (Aks): Lensin astigmatizmayı düzeltmesi gereken ekseni temsil eder

Taban Eğrisi( Base Curve) B.C :Kontakt lensin arkasındaki eğriliği temsil eden değer

Bifokal : İki veya daha fazla görüntüleme bölgesi olan kontakt lensler

Temizleme Solüsyonu: Kontakt lenslerden protein ve partikül gibi birikintilerin çıkarılmasına yardımcı olan sıvı

Renkli Lens : Göz rengini değiştirmek için renk tonu veya renk eklenmiş bir kontakt lens

ColorBlends : CIBA Vision / Alcon renkli camların markası, FreshLook ColorBlends,

Kornea: Gözün önünü kaplayan şeffaf, kubbe şeklindeki saydam tabaka. Gözün odaklama gücünün 2/3’ünü sağlayan güçlü bir kırılma gücüne sahip yüzey.

Kontakt Lens : Uzağı veya yakını görememenin düzeltilmesi için kornea üzerine oturacak şekilde tasarlanmış ince plastik malzeme

Silindir ( CYL) : Astigmatı olan hastalarda ne kadar düzeltme yapılması gerektiğinin ölçülmesi

Günlük Kontakt Lens: Bir gün boyunca takılan kontakt lensler

Deposits : Kontakt lens üzerinde maddelerin (genellikle protein) birikmesi

Tüm Çap (DİA): Milimetre cinsinden ölçülen göz veya kontakt lens genişliği

Dezenfeksiyon Solüsyonu: Lenslerinizden herhangi bir bakteriyi nötralize etmek için kullanılır

Protein Temizleyici Tabletler veya Solüsyon : Kontakt lenslerinizden istenmeyen proteinleri yok eder

Göz Doktoru : Göz sağlığı uzmanı

Hipermetrop :Bir kişinin uzağı net görebildiği ancak yakını göremediği bir durum

Monovizyon: Bir gözü hipermetrop ve diğerini miyopi için düzelterek presbiyopinin etkilerini sınırlama tekniği

 Çok odaklı lens Multifocal :İkiden fazla görüntüleme bölgesine sahip bir kontakt lens

Miyopi :Bir kişinin yakını net bir şekilde görebildiği, ancak uzağı göremediği bir durum (Miyopluk)

Gözlükçü (Optisyen) :Göz doktorunun yazılı reçetesini takiben gözlük ve kontakt lens takma ve dağıtma lisansına sahip kişiler.

Oksijen Geçirgenliği : Kontakt lens materyalinden yayılabilen oksijen miktarı

Plano : Reçetesiz veya 0,00 (sıfır) pwr, genellikle kozmetik için kullanılır.

Numara PWR :SPH ,güç ,numara

Presbiyopi : Göz merceğinin doğru odaklanma yeteneğini kaybederek yakını görmede zorluğa neden olduğu bir durum

Durulama Solüsyonu : Kullanıma hazırlanırken kontakt lenslerdeki kalıntıları gideren sıvı solüsyon

Rx : Reçete – Genelde reçeteye özel üretim yapılan lenslerde kullanılır.

Solüsyon: Farklı kontakt lens türleri ve bireysel gereksinimler için yapılmış birçok farklı Solüsyon türü vardır.

Sphere (SPH): Ne kadar düzeltme gerektiğinin ölçüsü, -20 ile +20 arasında bir numaradır.

Renk tonu : Kontakt lens tipine bağlı olarak, kullanım veya görünürlük tonu, ışık filtreleme tonu, geliştirme tonu veya renk tonu gibi farklı renk tonu türleri vardır.

Toric : Astigmatizmanın etkilerini düzeltmek için tasarlanmış kontakt lens

Görünürlük Renk Tonu: Kontak lenslerin daha kolay takma ve çıkarma için hafif renklendirilmiş lensler

 

]]>
https://lenssepeti.com.tr/lens-sozlugu/feed/ 0
Lens Takma Yöntemi https://lenssepeti.com.tr/lens-takma-yontemi/ https://lenssepeti.com.tr/lens-takma-yontemi/#respond Tue, 31 Jan 2023 11:39:19 +0000 https://lenssepeti.com.tr/?p=19010 Lenslerinizi takmadan önce ellerinizi güzelce yıkamalısınız. Lensleri karıştırmamak adına önce sağ lensten ya da sol lensten başlama alışkanlığı edinmelisiniz. Lensi kabından çıkarıp işaret parmağınızın üzerine yerleştirin. Diğer elinizin orta ve işaret parmağı ile üst göz kapağınızın kirpiklerden bastırın ve yukarı kaldırın. Aynada gözünüz doğru bakın ve yavaş bir şekilde gözünüzü kapatın. Lensin yerleşmesi için hafif bir şekilde göz kapaklarınızın kenarlarına masaj yapabilirsiniz. Lensi çıkarmak için yukarı doğru bakın ve alt göz kapağınızı aşağı doğru çekin. İşaret parmağınız ile lense dokunun ve aşağı çekin. İşaret ve baş parmağınız ile lensi gözünüzden çıkarın.

Lens Takarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Lenslerinizi her çıkarttığınızda kendi solüsyonu ile temizleyin, durulayın ve saklama ilacı içerisinde koruyun.
  • Lensinizi ağzınıza almayın ya da tükürük ile ıslatmayın
  • Havuz ve denizde lensleri çıkarın. Banyo yaparken lensleri kullanmayın.

Lenslerinizi makyajdan önce takın ve çıkardıktan sonra makyajınızı temizleyin

]]>
https://lenssepeti.com.tr/lens-takma-yontemi/feed/ 0
Lens Ve Makyaj https://lenssepeti.com.tr/lens-ve-makyaj/ https://lenssepeti.com.tr/lens-ve-makyaj/#respond Tue, 31 Jan 2023 11:36:05 +0000 https://lenssepeti.com.tr/?p=19006 Lens ve makyaj, lens kullanan kadınların merak ettiği bir konudur. Lens kullanırken elbette makyaj yapılabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Özellikle lenslerin ve makyaj malzemelerinin kirlenmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Cilt Temizliği

Cildinizi temizlerken öncelikle lenslerinizi çıkarın. Daha sonra bir temizleme solüsyonu ile göz makyaj temizleyicisini kullanın.

Gece Kremi

Yatmadan önce lenslerinizi çıkarmanız gerekiyor. Bu noktada gece kremini lenslerinizi çıkarttıktan sonra dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Gündüz Kremi

Likid kremlerin yerine çok akıcı olmayan kremler tercih etmelisiniz. Özellikle gözlerinizin etrafına sürerken son derece dikkatli olmanız da fayda var. Bu bölgeye hiç krem sürmeseniz çok daha iyi olur.

Makyaj Malzemelerinin Kullanımı

Lenslerinizi göz makyajınızı yapmadan önce takın. Yağlı ve nemlendirici içeriği yüksek olan ürünler tercih etmeye özen gösterin. Gözünüz yağlı makyaj ya da krem uygulanması durumunda göz kırpma hareketleri ile lense bulaşma tehlikesi daha azdır. Göz kapağının içine kullanılan ürünler tercih etmeyin. Bunlar lens yüzeyini kirletir ve rahatsızlığa neden olur. Gözünüzde lens varken makyajınızı temizleyebilirsiniz. Ancak makyaj temizleme malzemelerinin lensinize değmemesi gerekir.

Rimel

Rimeli lenslerinizi taktıktan sonra her zamanki gibi uygulayın. İçindeki küçük kıllar bulunan rimelleri tercih etmeyin. Rimelin göz yaşı sıvısına bulaşmaması gerekir.

Göz Farı

Krem ya da kompekt toz ürünleri kullanabilirsiniz. Sıvı ve krem farlar uygulaması kolay olan farlardır. Farın göze yumuşak bir şekilde sürülmesi gerekir.

Göz Kalemi

Göz kalemi, lens kullanırken uygulamamanız gereken tek makyaj malzemesidir. Lensinizde lekelenmelere neden olabilir.

]]>
https://lenssepeti.com.tr/lens-ve-makyaj/feed/ 0
Yumuşak Lensler https://lenssepeti.com.tr/yumusak-lensler/ https://lenssepeti.com.tr/yumusak-lensler/#respond Tue, 31 Jan 2023 11:33:35 +0000 https://lenssepeti.com.tr/?p=19003 Yumuşak Lensler

Yumuşak lensler, göz küresine son derece net bir şekilde oturarak çok daha net bir görüş imkanı sağlamaktadır. Gözde neredeyse varlığı hissedilmeyen bu lensler, görme kusurlarını düzeltme konusunda da son derece başarılıdır. Göz küresine tam oturdukları için sert lenslere göre çok daha konforlu bir yapıya sahiptir. Bu lensler hipermetrop, miyop, astigmat ve presbiyopi gibi görme kusurlarının düzeltilmesi için son derece kullanışlıdır.

Yumuşak Lensler Neden Tercih Edilmelidir?

Yumuşak lensler göz küresi ile çok iyi uyum sağlar. Küçük toz partiküllerinin göz kaçma olasılığının az olduğu bu lensler gözlerin nem oranını korumak ve lensin yüzeyinin devamlı nemli kalmasını sağlamak adına özel maddelerden elde edilmektedir. Yumuşak kontakt lensler diğer özelliklerin dışında oksijen serbest akışına izin vermektedir. Bu da geçirgen olmaları ve göz sağlığını korumaları açısından son derece önemlidir.

 

]]>
https://lenssepeti.com.tr/yumusak-lensler/feed/ 0
Yumuşak Toric Lens https://lenssepeti.com.tr/yumusak-toric-lens/ https://lenssepeti.com.tr/yumusak-toric-lens/#respond Tue, 31 Jan 2023 11:30:17 +0000 https://lenssepeti.com.tr/?p=19000 Yeni nesil yumuşak yapısı ile dikkat çeken bu lensler, astigmatlı hastalar için özel olarak üretilen lens çeşitleridir. Son derece esnek ve yumuşak bir lens çeşididir. Astigmatın en doğru şekilde düzeltilmesi için bu lensler üzerinde kavisli bir bölüm bulunur. Bu sayede gözdeki uygun yerlere oturan lensler net bir görüş elde etmenizi sağlar. Bunun için birçok yumuşak toric lens çeşidi mevcuttur. Lenslerin üzerindeki diğer bölgelere göre çok daha kalın olan alanın pozisyonu daha net bir şekilde ayarlanmaktadır.

Bu lensler, gözlere kolay uyum sağlaması açısından ilk andan itibaren hissedilen konforu sizlere sunar. Bu noktada farklı kullanım sürelerine sahip olan lensler, konvansiyonel tasarımları ile dikkat çekmektedir

]]>
https://lenssepeti.com.tr/yumusak-toric-lens/feed/ 0
Lens Kullanımı İçin Gerekenler https://lenssepeti.com.tr/lens-kullanimi-icin-gerekenler/ https://lenssepeti.com.tr/lens-kullanimi-icin-gerekenler/#respond Tue, 31 Jan 2023 11:26:32 +0000 https://lenssepeti.com.tr/?p=18997 Lens kullanımı için gerekenler, lens kullanacak olan kişiler tarafından bilinmesi gereken bir konudur. Günümüzde lens kullanımı temel olarak 2 aşamada incelenmektedir. Bu noktada lens kullanımı için öncelikle göz doktoruna muayene olunmalıdır. Lens muayenesinde gözün ölçümü gerçekleştirilir ve lens değerleri incelenir. Bu noktada kişinin lens kullanımına uygun olup olmadığı değerlendirilir. Lens muayenesi sırasında;

  • Görme keskinliği muayenesi
  • Biyomikroskop ile göz yaşı değerlendirmesi
  • Göz numara tespiti
  • Korneal topografi
  • Keratometri gibi işlemleri uygulanmaktadır.

Göz doktoru tarafından bu muayene gerçekleştirildikten sonra reçete ile lens alımı gerçekleştirilmektedir. Web sitemiz üzerinden satın alacağınız lensler steril kapalı ambalajlarda ve cam flakonlarda sizlere ulaştırılmaktadır. Bu noktada lensler size ulaştığında incelemeniz, tarihi geçen veya açılmış lensleri kullanmamanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra lenste çizik, çatlak, yırtık, çentik bulunması durumunda da lens hasar görmüştür ve kullanılmamalıdır.

Lenslerin Bakımı

Lens kullanımında lenslerin bakımı çok önemlidir. Öncelikle kullanım önerilerine göre lensi solüsyonda bekletmeniz gerekmektedir. Ancak temizlemek için öncelikle steril bir ortamda bulunduğunuzdan da emin olmalısınız.

Kontakt lensleri takarken küçük bir ayna işinizi kolaylaştıracaktır. Gözünüzden lensi çıkarırken avucunuza biraz lens solüsyonu ile temizleyin ve lensin iki yanını da parmağınızla ovalayın. Tırnaklarınızın lense zarar vermediğinden emin olun. Lensi durulayın ve kabına yerleştirerek solüsyon koyun. Solüsyonun lensleri örtmesi gerekir. Aksi takdirde lensiniz kurur. Lensi gözünüze taktığınızda ise lens kabını solüsyon ile çalkalayarak ağzını kapatın. Uzun kullanımlı lenslerin birkaç haftada bir protein temizliği yapılması gerekir. Bunun için lens kabının için solüsyon doldurulur ve birer protein temizleme tableti koyulur.

Kontakt Lenslerin Kullanım Süresi

Lens kullanımında kullanım süreleri son derece önemlidir. Günlük lenslerin hiçbir şekilde tekrar kullanılmaması gerekir. 15 günlük lensler her gece çıkarılır ve bakımı yapılır. 15 günün sonunda çöpe atılır. 30 günlük lensler de aynı şekilde 30 günün sonunda kullanılmamalıdır.

Gece kullanılabilen lenslerin en az haftada 1 kez çıkarılarak temizliğinin yapılması ve gözlerin dinlendirilmesi sağlanır. Bu sayede göz sağlığınız için çok daha uygun bir şekilde lenslerinizi kullanmış olursunuz.

 

]]>
https://lenssepeti.com.tr/lens-kullanimi-icin-gerekenler/feed/ 0
Neden Günlük Lens Kullanmalısınız? https://lenssepeti.com.tr/neden-gunluk-lens-kullanmalisiniz/ Mon, 16 Jan 2023 16:30:23 +0000 https://lenssepeti.com.tr/?p=17684 Neden Günlük Lens Kullanmalısınız?

Günlük kullan at lensler, son zamanlarda popüler hale gelen lens çeşitlerinden bir

tanesidir. Gün geçtikçe kontakt lenslerin çok daha fazla talep gördüğünden

bahsedebiliriz. Bu noktada kontakt lensleri kullanmanız için en iyi neleri sizler için

derledik. Şimdi gelin, tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

Lens Temizliği Yok

Günlük kullan at lenslerin en önemli avantajı şüphesiz ki lensleri temizleme ve saklama

gerekliliğini ortadan kaldırmasıdır. Kontakt lensleri değiştirmeden kullandıktan sonra

atarak yeni lenslerinizi kullanabilirsiniz.

Konforlu Yapı

Günlük kullan at lensler gün içerisinde çok daha rahat bir şekilde kullanabileceğiniz

lenslerdir. Her gün yenilenen bu lensler gözlerinize karşı çok daha hassas bir yapıdadır.

Bunun yanı sıra torik, sferik ve mutilfokal gibi lensler silikon hidrojel gibi göze oksijen

akışı sağlayan materyallerden üretilir.

Daha Kullanışlı

İki haftalık, aylık ve yıllık kontakt lenslerin yenilenmesi gerekir. Bu noktada günlük

lensler çok daha kullanışlı bir yapıya sahiptir. Ne zaman değiştireceğiniz ya da bakımı

gibi konular da sıkıntı yaşamamanız bu lenslerin kullanışlı olmasındaki en önemli

etkenlerden bir tanesidir.

Göz Sağlığı İçin Faydalı

Günlük lensler dışında tüm lenslerin bakıma ihtiyacı vardır. Her gün yeni bir çift lense

sahip olmak son derece faydalıdır.

Hareketli Yaşamınız İçin Uygundur

Bu lensler yoğun tempoda çalışan kişiler için birebirdir. Günlük lenslerin gözünüzden

çıkma ihtimali yoktur. Bu nedenle spor yaparken lenslerinizden biri yırtılırsa ya da

kaybolursa hemen yedek lensinizi kullanabilirsiniz.

]]>
Kontakt Lensler ile İlgili Soru Cevaplar https://lenssepeti.com.tr/kontakt-lensler-ile-ilgili-soru-cevaplar/ Mon, 16 Jan 2023 16:27:22 +0000 https://lenssepeti.com.tr/?p=17680 Kontakt Lensler ile İlgili Soru Cevaplar

Kontakt lensler ile ilgili en çok sorulan soruları sizler için cevapladık.

1. Kontakt lensler ile gece yatabilir miyim?

Lenslerin markalarına göre haftalık ve aylık olanları mevcuttur. Bunun yanı sıra sürekli

yani gece gözde kalabilen lenslerde bulunmaktadır. Gece kullanılabilen lensler hariç

diğer lensleri kesinlikle uyurken takmamalısınız.

2. Lenslerin önerilenden uzun süre takabilir miyim?

Lenslerin üzerinde zaman içerisinde protein ve yağ oluşur. Bunlarda lenslerin yapısında

bozulmaların meydana gelmesine neden olacaktır. Bu noktada önerilen kullanım

süresini aşan lenslerde gözlerde rahatsızlık hissi, bulanık gör ve enfeksiyon gibi

durumlar oluşabilir.

3. Paketinde duran ancak kullanılmayan lensler bozulur mu?

Son kullanma tarihi lenslerin ve içinde bulunan solüsyonun steril olduğu süredir. Bu

noktada son kullanma tarihi geçen lenslerin kullanılmaması gerekir.

4. Kontakt lensler sağ ve sol göz için ayrı mı üretilir?

Hayır. Lensler aynı şekilde üretilir. Ancak sağ ve sol göz numaranız farklıysa lensleri

karıştırmamanız gerekir.

5. Kontakt lenslerin ters döndüğü anlaşılır mı?

Evet. Lensi parmağınızın ucuna yerleştirdikten sonra lenslerin yukarı bakan bir kase gibi

durması gerekir. Eğer yandan bakıldığında kenarlar dışarı doğru ise lensler ter

dönmüştür.

6. Lensler için özel bir solüsyon var mı?

Günümüzde çok sayıda kontakt lens solüsyonu bulunuyor. Doktorunuzun önereceği bir

losyonu kullanabilirsiniz.

7. Kontakt lensler ile yüzülür mü?

Banyo ve yüzme esnasında lenslerinizi çıkartmalısınız. Su ile temas lenslerin yapısını

bozar.

8. Lenslerin temizliğinde su kullanılır mı?

Su lenslerinizi temizlemeniz için steril değildir. Bu noktada lenslerinizin yapısına uygun

solüsyonların tercih etmelisiniz.

9. Temizlerken lensler ovulur mu?

Genellikle ovulabilir. Ancak günümüzde üretilen son teknolojik lensler ovalama ihtiyacı

duymuyor.

10. Uçuş esnasında lensleri uçağa alabilir miyim?

Evet. Lenslerinizi solüsyonu ve kutusunu bir kilitli poşette yanınıza alabilirsiniz.

]]>